Heidelberg introduceert ‘pay per use’

Heidelberg komt met een abonnementsmodel dat lijkt op het betalen per click, zoals veel printerleveranciers hanteren, hoewel Heidelberg claimt dat dit anders is. Simpel gezegd, de klant betaalt niet voor de aanschaf van de pers, maar voor het gebruik ervan. Het abonnementsmodel gaat uit van ‘pay per use’, oftewel de klant betaalt voor het aantal gedrukte vellen. De pers blijft volgens dit verdienmodel ook eigendom van Heidelberg. Dit verdienmodel geldt niet alleen voor de pers, maar ook voor platen, inkt etc., die verbruikt worden in de productie. De Duitse drukkerij FK Fürther Kartonagen bijt het spits af en gaat als eerste volgens het abonnementsmodel van Heidelberg werken. Dit meldt Grafisch Nieuws, dat zich baseert op Deutscher Drucker.

Bron: grafischnieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK