Heidelberg-pers met 18 druktorens

Als verpakkingsdrukkerijen een nieuwe offsetpers kopen, kiezen zij vaak voor een langere uitvoering met extra (druk- en lak)torens. Maar de Schotse drukkerij MPS spant de kroon. In de drukkerij in East Kilbride is nu een Heidelberg-pers geplaatst met 18 torens. Deze Speedmaster XL106 heeft: 11 druktorens, 3 laktorens, 4 droogunits en een inline foliedruktoren. En de megapers kan draaien met een maximum snelheid van 18.000 vellen per uur, zelfs bij inline schoon- en weerdruk. Zo’n lange pers heeft Heidelberg nog nooit geleverd. Het vorige record, ook op naam van MPS, was een pers met 17 druktorens.
Bron: PackagingNews

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK