Heidelberg lanceert ‘cloud connected’ Speedmaster

Het is allang niet meer de gewoonte te wachten totdat grote beurzen hun deuren openen voor nieuwe machines. Heidelberg is daarop geen uitzondering en lanceerde afgelopen week de derde generatie Speedmaster.

De nieuwe Speedmaster wordt ‘cloud connected’. Bijzonder is dat anno 2020 niet meer, tegenwoordig is ‘Internet Of Things’ een gewone toepassing om op afstand machines te besturen, te controleren en te onderhouden. Binnen Heidelberg past de machine echter wel prima in haar streven van het het zogenaamde ‘Push To Stop’ abonnementenprogramma, gelanceerd in 2016. Rainer Wolf, verantwoordelijk voor de vellenpersen bij Heidelberg, zei bij de introductie: “Het heeft geen zin om alleen maar de snelheid van de persen te verhogen. Dat is zoiets als in de file stilstaan en verwachten dat een snellere auto dat probleem oplost. Het is veel effectiever om de productiviteit te verhogen door het optimaliseren en coördineren van het hele proces. Daar ligt onze focus.”

drupa-heidelberg-speedmaster

Plate Unit bovenop de 8 druktorens van de XL 106 versie

Plate to Unit

plate-to-unit

Detail van ‘plate to unit’

Echt nieuw is de geautomatiseerde verwerking en transport van platen, die onder de naam ‘Plate to Unit’ wordt gelanceerd. Het betreft een installatie ‘bovenop’ de pers, die voor alle druktorens geautomatiseerd de plaatinleg verzorgt. Dat zal zeker de moeite van het bekijken waard zijn. De nieuwe machine is al in april beschikbaar. De eerste machine wordt volgens het Britse blad Printweek echter al in maart in de UK geïnstalleerd.

Bron (bewerkt): persbericht

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK