Bij Ameland drijven grote rollen papier in het water

Het schip OOCL Rauma heeft ten noorden van Ameland tenminste vijf containers verloren. De Kustwacht meldt dat in een drie van de containers papier zit. Het schip voer buiten de gebruikelijke ‘verkeersbaan’ van containerschepen.

Dat staat vandaag in het AD te lezen. De kustwacht maakte een foto van de drijvende rollen papier. Het schip was volgens de krant vertrokken uit de haven van Kotka (Finland) en was op weg naar Rotterdam. De OOCL Rauma voer
43 kilometer boven Ameland toen het bij de Kustwacht het verlies van de containers meldde. Het schip is 179 meter lang en 27 meter breed en heeft een capaciteit van 1425 containers.

De Kustwacht stuurde het hulpschip ETV Guardian naar de plek waar de OOCL Rauma de containers heeft verloren, maar deze is met technische problemen weer teruggevaren naar de thuishaven Den Helder. Een vliegtuig van de Kustwacht is ingezet om de overboord geslagen containers te lokaliseren.

Bron: AD

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK