Grote raamfolies rollen van HP ‘vellenpers’

Ilan Print Indigo 10000Het Israelische Ilan Print levert Adidas voor een nieuwe campagne 29” x 20” (73,7 x 50,8 cm) aanpasbare raamfolie die eenvoudiger op glas aan te brengen is dan stickers. Daarnaast vormt de raamfolie een nettere oplossing dan posters die met tape worden bevestigd. Ilan Print had al ervaring met het maken van deze toepassing in kleinere formaten, maar kan dankzij de HP Indigo 10000 Digital Press dit nu ook in grotere formaten leveren. Tot voor kort was deze formaatklasse voorbehouden aan offsetdruk. Producenten van communicatiematerialen zien met de komst van de nieuwe B2-formaat vellenpers – die digitaal drukt met een snelheid tot 3.450 vellen per uur in full colour – nieuwe toeppassingsmogelijkheden. Zo zegt de Engelse boekenuitgeverij Hurtwood Press met zijn Artisan Books-service betaalbare printing on demand-boeken te kunnen leveren door efficiënte combinaties in drie formaten op de nieuwe digitale ‘vellenpers’.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK