Artisan Books: betaalbare printing on demand

De vraag vanuit de markt was er al langer, de oplossing tot nog toe niet: betaalbare printing on demand boeken. Mooi gedrukte en gebonden boeken in kleine oplagen laten maken was simpelweg te duur voor veel opdrachtgevers. Francis Atterbury van de Britse boekenuitgeverij Hurtwood Press zegt met zijn Artisan Books-service de oplossing te hebben gevonden. Digitaal gedrukte boeken van hoge kwaliteit, gecombineerd met ouderwetse boekbindtechnieken.
Artisan Books voorziet creatievelingen, architechten, kunstenaars en andere bedrijven van mooie, betaalbare high-end boeken. Dat is mede te danken aan de komst van de digitale vellenpers HP Indigo 10000 Digital Press die de gewenste hoge printkwaliteit kan leveren. Daarnaast is bewust gekozen voor standaardisatie in afwerking. Zo zijn de Artisan Books-producten beschikbaar in drie formaten die efficënt kunnen worden geprint op de B2-formaat vellenpers. De boeken worden standaard geprint op Mohawk Superfine-papier, handgebonden, voorzien van folie en er is keuze uit negen kleuren voor de omslag. Voor het aloude bindwerk werkt de digitale boekdrukker samen met binderijen in Londen.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK