Italiaanse uitgever biedt books-on-demand

??????????Opslaan en op voorraad houden van boeken kost veel geld, zeker als veel boeken onverkocht blijven. Books-on-demand is de oplossing, zo heeft het Italiaanse Re.Be.L bedacht. Zij leveren nu in 150 plaatsen in Noord-Italië gewenste boeken binnen vijf uur na bestelling af. De uitgever ‘nieuwe stijl’ kan dit doen onder de ‘normale’ prijs van een boek. Met het produceren en leveren van boekenoplagen tussen één en 1.000 stuks, draaien de Italianen inmiddels een omzet van 2 miljoen euro. Het bedrijf print de boeken op een InfoPrint 5000 rollenprinter van Ricoh, die werkt volgens de piezo ‘drop-on-demand’- inkjettechnologie. De printer kan 862 A4’s dubbelzijdig per minuut produceren.
De omslagen worden geprint op een Ricoh Pro C901 productieprinter, die 90 A4-pagina’s per minuut produceert. Ricoh heeft ook de benodigde software voor het Book-on-demand-proces geleverd. Meer info: download de pdf.
Bron: drupa.com

Lees ook: Espresso Book Machine: welk boek wilt u bij uw koffie?

 


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK