KBA en Xerox komen gezamenlijk met B1 digitale vellenpers

BB160524 KBA-VariJET-106-Powered-by-XeroxKBA en Xerox gaan samen een industriële digitale vellenpers voor de vouwkartonmarkt ontwikkelen.
Groter formaat vouwkartonverpakkingen voor bijvoorbeeld cosmetica, voedingswaren en farmaceutische producten konden tot nu toe alleen met analoge offset productiemethoden worden geproduceerd.
De KBA VariJET 106 ‘Powered by Xerox’ integreert Xerox Impika inkjettechnologie met het KBA Rapida 106 persplatform.

De KBA VariJET 106 pers bevindt zich momenteel in het laatste stadium van ontwikkeling en produceert 4.500 vel per uur op B1 formaat van 750 x 1060 millimeters (29.5 x 41.7 inch). Met het modulaire concept kan het digitaal inkjet drukken bovendien worden gecombineerd met optionele inline mogelijkheden, zoals coating, koudfolietoepassingen, roterend stansen, rillen en perforeren.

Verwacht wordt dat de totale markt van digitaal gedrukte verpakkingen tussen 2015 en 2020 jaarlijks groeit met circa 16 procent. De verwachte jaarlijkse groei van digitaal gedrukte vouwkartonverpakkingen is zelfs 40 procent. Met de KBA Rapida 106 pers is het niet alleen mogelijk om meerdere versies van dezelfde dozen digitaal te drukken, maar ook een grotere verscheidenheid aan klantspecifieke verpakkingen in kleine oplagen. Met deze industriële productieprinter voor de verpakkingsindustrie zijn nieuwe zakelijke mogelijkheden geboren.

Tijdens drupa, zullen KBA en Xerox meer details prijsgeven over deze nieuwe pers, door middel van presentaties op hun eigen stands.
Vanaf begin 2017 is de KBA VariJET 106 Powered by Xerox beschikbaar voor klantinstallaties.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK