Xerox met ‘digital offset’ meer grip op verpakkingsmarkt

Xerox ontwikkelt een nieuwe digitale druktechniek, toegespitst op verpakkingen. John Visentin, CEO van Xerox zei tijdens de presentatie van de jaarcijfers dat de nieuwe Iridesse pers en de bestaande Brenva inkjet pers het naar verwachting goed doen. Maar andere high-end producten blijven achter en daar gaat het bedrijf wat aan doen.

Xerox zegt met high-end meer applicatiegericht te willen gaan opereren. Steve Hoover, Chief Technology Officer van Xerox, wilde er nog niet heel veel over kwijt, maar verklapte dat de nieuwe benadering voor de verpakkingswereld geen inkjet en ook geen toner technologie zal omvatten. Volgens het vakblad Print Business doelt Xerox op de zogenaamde ‘digitale offset lithografie’. Volgens het blad heeft Xerox daarvoor al in 2011 een patent binnengehaald. De techniek lijkt een beetje op die van waterloze offset, met een inktafstotende siliconenlaag op de plaat. De beelddrager van Xerox kan telkens opnieuw van een (variabel) beeld worden voorzien, dat via een overdraagcilinder naar het te bedrukken materiaal wordt overgebracht.

In 2016 zei Xerox nog te gaan samenwerken met toen KBA – nu Koenig & Bauer – om een hybride verpakkingspers op de markt te brengen, maar die samenwerking mislukte. Koenig & Bauer doet nu een poging om samen met Durst een dergelijke machine te ontwikkelen, en Xerox gaat dus met een nieuwe technologie op eigen kracht verder. Of Drupa 2020 het moment van lanceren gaat worden, is de vraag. Nu worden alleen mogelijke partners tot de laboratoria toegelaten.

Bron: Print Business

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK