Langste KBA-vellenpers

kbaIPI (International Packaging Industry) in Arzone (Italië) heeft een primeur: de KBA Rapida 145 grootformaat vellenoffsetpers met 14 druk- en laktorens is een unieke combinatie. De 42 meter lange machine is de langste vellen offsetdrukpers die KBA ooit geleverd heeft. De schoon- en weerdrukpers heeft extra units voor inline veredeling. De Italiaanse verpakkingsdrukkerij zal de pers inzetten voor de productie van fastfoodverpakkingen en verpakkingen voor koffie en chocolade. Hiervoor is de pers onder meer uitgerust met een extra druk- en laktoren vóór de keertrommel en is zowel uv-drukken als conventioneel drukken (met dispersielak) mogelijk. De mega pers draait ook nog eens met een snelheid van maximaal 15.000 vellen per uur.
Bron: whattheythink.com


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK