Het Parool best vormgegeven regionale krant van Europa

schermafbeelding-2016-11-17-om-14-52-17Het Parool mag zich vanaf woensdag een jaar lang de best vormgegeven krant van Europa noemen. De jury van de European Newspaper Award onderscheidde Het Parool in de categorie regionaal.

In een artikel op de website maakt Het Parool het heugelijke nieuws zelf bekend. Hoofdredacteur Ronald Ockhuysen ziet de prijs als een erkenning voor de metamorfose die de krant dit jaar in februari tijdens de 75ste verjaardag heeft ondergaan.

‘Het Parool is teruggegaan naar zwart-wit als basis. De kleur komt zo veel mogelijk uit de fotografie. Met zware letters in een elegante en krachtige typografie en boven alles geen ditjes en datjeskrant. Juist in deze tijden, waarin iedereen op zijn telefoon het nieuws snel bekijkt, moet de krant nadrukkelijk een kwaliteitsbeleving zijn.’

In het juryrapport wordt Het Parool geprezen om de interactie tussen fotografie, illustratie, infographics, koppen en witruimte. Volgens de jury van de verkiezing maakt de layout van de Amsterdamse krant een onmiskenbaar sterk merk.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK