Metro stopt als krant

De bekende gratis krantjes van Metro tijdens je treinreis zijn voorgoed verleden tijd. Zij besloten louter online te verschijnen toen de coronacrisis begon, omdat het aantal reizigers rap terugliep. Nu zetten zij deze beslissing om in een definitieve. De papieren krant Metro zal niet meer verschijnen, maar online blijft het format beschikbaar.

De krant heeft ruim 20 jaar als papieren formule bestaan. Het werd gelijktijdig uitgebracht met concurrent Sp!ts. In 2012 nam de Telegraaf Media Groep de gratis krant over, die toen ook Sp!ts al in bezit had. De twee kranten werden in 2014 samengevoegd en Metro bleef als enige gratis krant over voor reizigers in het openbaar vervoer.

Bron: De Telegraaf

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK