Monumentenstatus voor Vrijdag Premium Printing

Vrijdag Premium Printing, voorheen Drukkerij Vrijdag, heeft van de Gemeente Eindhoven monumentenstatus gekregen. De drukkerij heeft een monumentale entree met groot gevelkunstwerk van Hugo Brouwer. Het pand werd gebouwd in een periode dat Eindhoven weer opgebouwd moest worden na de ravage door de oorlog.

Drukkerij VrijdagDe drukkerij gaat al even mee. Begin april 2020 bestond het bedrijf 115 jaar. Het werd als kleine drukkerij opgericht door Chris Schäfer en Louis Vrijdag. Tegenwoordig houdt het bedrijf zich vooral bezig met de verkoopbevorderende verpakkingen en etiketten. Op de website van Vrijdag: “Het nieuwe bedrijfspand en grote fabriekshallen zorgden ervoor dat er ruimte kwam voor verbreding van het productenpakket. Oude machines werden vervangen en naast sigarenringen en -etiketten leverde Vrijdag vanaf 1955 ook luxe verpakkingen, flesetiketten, buswikkels, prentbriefkaarten, reclamefolders, boekwerken en handelsdrukwerk.”

Bron: Studio040.nl en Vrijdag.nl

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK