Combinatie Brexit en corona fataal voor drukkerij AGI van de Steeg

Een miljoenenstrop door het wegvallen van Britse klanten, was de hoofdoorzaak van het faillissement van drukkerij AGI van de Steeg in Enschede.

Het bedrijf verschafte werk in het verpakkingen segment aan bijna 100 werknemers. De omzet bedroeg gemiddeld zo een 16 miljoen euro, waarvan ca. 50% kwam uit Groot-Brittanië. Doordat een flink aantal opdrachtgevers de relatie met de drukkerij door Brexit voor gezien hielden, daalde de omzet zodanig snel, dat een ‘gewone’ reorganisatie niet meer mogelijk was.

Agi Van De Steeg

Het bedrijf werd in 1931 opgericht en heeft verschillende ‘ontwikkelingen’ doorstaan. Aanvankelijk werd het bedrijf groot in de muziekindustrie met LP- en CD hoezen. Dat veranderde snel door de komst van online streaming diensten. In 2011 moest het bedrijf reorganiseren, er gingen enkele tientallen arbeidsplaatsen verloren. Het bedrijf zocht oplossingen door luxe verpakkingsproducten te gaan produceren, waarin geen plastic werd verwerkt.

In 2019 werd nog een nieuwe Heidelberg Speedmaster 106 XL in gebruik genomen

Bron: RTV Oost

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK