KVGO publiceert actuele onderzoeksresultaten ten gevolge van corona

Het KVGO deed onderzoek onder haar leden en kwam tot de conclusie dat de situatie de afgelopen maand verder verslechterd is. Het onderzoek werd gehouden tussen 28 april en 7 mei.

Op printmedianieuws.nl is het complete onderzoek (zoals aangeleverd door het KVGO) met alle resultaten uitgewerkt. Samenvattend hebben bijna alle bedrijven last van verminderde omzet, waardoor werktijden worden aangepast en in veel gevallen ook aanspraak wordt gedaan op de bestaande noodmaatregelen die door de overheid worden aangeboden. In verreweg de meeste gevallen betreft dit de NOW-regeling.

Meer dan 60% van de bedrijven zei in april met omzetverlies tussen 25% en 75% te maken te hebben.

Ook in de maand mei wordt nog rekening gehouden met forse dalingen in de omzet. Bijna 50% van de ondernemingen zegt geen zicht te hebben op de ontwikkelingen na de zomer. Toch verwacht ‘slechts’ 20% van de bedrijven, ondanks steunmaatregelen, wel te moeten reorganiseren. 37% zegt dat niet te doen, 43 weet dat nog niet.

 

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK