KVGO lanceert speciale website over energie

Om de klimaatdoelen van Parijs te halen moeten ook grafische bedrijven energie besparen. Om bedrijven daarbij te helpen heeft het KVGO in samenwerking met het Dienstencentrum een speciale website over energie gemaakt: Kennisplatform Energie KVGO Grafimedia.

Op de nieuwe site is veel aandacht voor het thema energie. Zo kunnen KVGO-leden zich aanmelden om toegang te krijgen tot de Energie RI&E (eerste jaar gratis, daarna nog niet bekend, red.) en om een quickscan energie uit te voeren, om te kijken hoever het energiebeleid binnen het eigen bedrijf is.


Maarten Reuderink, specialist op het gebied van Arbo, Milieu en Energie: ”Bedrijven die meer dan 50.000kWH of meer dan 25.000 m3 gas verbruiken zijn al verplicht maatregelen te treffen, die zich binnen vijf jaar terugverdienen. Nieuw is, dat bedrijven voor 1 juli 2019 ook moeten voldoen aan de nieuwe informatieplicht energiebesparing. Ook moeten ze de overheid melden welke maatregelen ze inmiddels hebben uitgevoerd.”

Bron: KVGO

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK