Roland onthult TrueVIS VG2-oplossing voor printen en snijden

Roland DG Corporation, een toonaangevende leverancier van digitale printtechnologieën met meer dan 35 jaar productie-expertise, maakt de beschikbaarheid bekend van zijn 16e generatie van print- en snijoplossingen: de TrueVIS VG2-serie print- en snijoplossing.

Uit het persbericht

Met nieuwe inkten, een verbeterde VersaWorks-workflow en optionele oprol- en drogerunits biedt het systeem configuratiemogelijkheden die inspelen op de behoeften van kleine tot middelgrote printserviceproviders of grotere, die extra capaciteit in huis willen halen. Denk bijvoorbeeld aan commerciële drukkerijen die met een compact, gebruiksvriendelijk en efficiënt systeem de markt voor sign & display graphics willen betreden om nieuwe inkomstenstromen te genereren, nieuwe klanten te winnen en meer omzet te halen uit bestaande klanten.

Print- en snijoplossing onderscheidt zich dankzij uitzonderlijke print- en snijkwaliteit en nieuwe oranje inkt

Karel Sannen, Marketing Manager bij Roland DG, zegt: “Onze doelstelling voor het bouwen van de VG2-serie was, om de lat nog hoger te leggen dan de sowieso al ongelooflijk hoge standaarden die de vorige, bekroonde VG-serie gezet heeft. Om printers/snijplotters met de hoogste outputkwaliteit in de geschiedenis van Roland DG te creëren, zijn we niet gebleven bij bestaande concepten maar hebben we de productontwikkeling geherdefinieerd, door te focussen op tientallen kleine details. Het resultaat is, dat de nieuwe TrueVIS VG2-serie klanten een echt concurrentievoordeel biedt.”

Van nauwkeurigheid en kwaliteit tot workflow en stabiliteit: de TrueVIS VG2-serie biedt ruim 40 nieuwe of verbeterde kenmerken, plus de mogelijkheid om nieuwe toepassingen te produceren. Gecombineerd leveren de kleine veranderingen een aanzienlijke prestatiewinst op. Een drukbezette printserviceprovider die op zoek is naar een snelle doorlooptijd, kan nu bijvoorbeeld in één dag tijd graphics printen, lamineren en aanbrengen met de geruststellende zekerheid van output van hoge kwaliteit en betrouwbare plaatsing. Dat stelt printprofessionals in staat om te voldoen aan de verwachtingen van hun klanten en de time-to-market van hun concurrenten te overtreffen.

Deze printer- en snijplottercombinatie biedt aanzienlijke productiviteitsvoordelen op één en dezelfde vloeroppervlakte, en levert tegelijkertijd een uitstekende kwaliteit als oplossing met een uitzonderlijke return-on-investment. De nieuwe Roland TrueVIS VG2 is een productieprinter voor het middensegment die beschikbaar is in 54” en 64” configuraties, met keuze uit 4 tot 8 kleuren. Deze printer/snijplotter biedt talrijke kleine verbeteringen ten opzichte van de vorige generatie, die de reputatie geniet een benchmark te zijn in de wereld van printen en snijden. Dat alles maakt van deze opvolger de voorkeursoplossing voor iedere serieuze koper.

Demo Center Roland DG

Gielen Reclame BV, een bedrijf dat gevestigd is in Nederland, heeft de VG2 7 weken lang getest om verkoopbare productie te produceren, goed voor meer dan 800 meter geprinte materialen. “We zijn vooral fan van de oranje inkt”, zegt Chris Gielen, eigenaar van het bedrijf. “We waren al een gebruiker van witte inkt op onze Roland Soljet Pro XR-640 voor tal van mooie effecten met folie. Dankzij de oranje inkt kunnen we bedrijfskleuren nu veel nauwkeuriger printen. Bij vierkleuren offsetdrukken zagen oranje kleuren er vaak bruinachtig uit of moest een PMS-kleurinkt gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor vierkleuren inkjetprinten. Maar dat is niet zo met de Roland TR2-OR oranje inkt: nu krijgen we uitstekende resultaten te zien.”

Gielen is ook enthousiast over de nauwkeurigheid van de snijplotter op de TrueVIS VG2. Hij meldt dat het toepassen van overlap voor het snijden van logo’s, ter compensatie van onnauwkeurigheden die witte randen veroorzaken, nu overbodig is. “Dat is niet langer noodzakelijk met deze printer”, zegt hij. “De machine is zodanig precies dat we zonder overlap kunnen snijden.”

Voorbeelden van nieuwe kenmerken en mogelijkheden voor de TrueVIS VG2 zijn:

  • Nieuwe TR2-inkten met verbeterde rekbaarheid, wasbaarheid voor kledingdecoratie, prestaties en gedrag die uitstekend zijn voor buitentoepassingen, en een gloednieuwe oranje inkt voor een uitgebreid kleurbereik met ondersteuning voor de Roland Orange Library en de Pantone-kleurenbibliotheek.
  • TR2-inkten die gecertificeerd zijn om te voldoen aan de vereisten voor de MCS-garantie van 3M en de ICS-garantie van Avery Dennison. De dekking onder de 3M™ MCS™- en Avery Dennison™ ICS™-garantie geldt momenteel voor CMYKLkLcLm (cyaan, magenta, geel, zwart, lichtcyaan en lichtmagenta). Wit en oranje volgen nog. Gebruikers van de 8-kleuren configuratie kunnen 7 kleuren selecteren voor volledige conformiteit. De inkten zijn ook GREENGUARD Gold-gecertificeerd voor lage chemische emissies. Bovendien bieden ze uitzonderlijk lage inktverbruikskosten, inclusief beperkt inktverbruik tijdens onderhoud. Het gebruik van materiaalspecifieke profielen zorgt voor een verdere beperking van het inktverbruik.
  • TrueVIS TR2-inkten die afwerkklaar zijn na een uitgasperiode van 4 tot 6 uur.
  • De oplossing is inclusief VersaWorks 6 RIP-software ter ondersteuning van de nieuwste Harlequin® RIP dual-core engine met PDF 2.0 en native 64-bits verwerking plus nieuwe, gebruiksvriendelijke mogelijkheden voor de krachtigste RIP-software ooit.
  • Mogelijkheid om tijdens het rippen te selecteren welke spuitmondjes moeten worden gebruikt in geval van problemen die te maken hebben met printkoppen. Zo hoeft de productie niet te worden stilgelegd tot het verhelpen van problemen met spuitmondjes, wat downtime minimaliseert.
  • Een nieuw design voor de aandrukwielen, dat de print- en snijnauwkeurigheid verbetert. Drukoptimalisatie van de aandrukrollen aan de zijkant maakt betere registratie mogelijk. Automatische optilfunctionaliteit voor de aandrukwielen in het midden voorkomt beschadiging van geprinte graphics. Bij het overschakelen van printen naar snijden worden de aandrukrollen ook automatisch opgetild: er komt geen handeling door de operator aan te pas.
  • Een nieuwe Overcut-functie, een functie voor intuïtief overlappend snijden, die de resultaten van tangentieel snijden nabootst voor scherpe, schone hoeken bij moeilijk materiaal, afval minimaliseert en de tijd voor het lospellen verkort.
  • Een functie voor meerdere snijtekens, die gebruikers meer keuzevrijheid biedt qua lay-outs voor verbeterde nauwkeurigheid of langdurige productie zonder toezicht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan tekens rond het paginaformaat, tekens rond horizontale groepen en tekens rond elk object.
  • TUC-4 optionele oprolcontroller, die operators in staat stelt om met het gemak van een schakelaar te kiezen uit twee modi: een standaardmodus voor materialen, zoals zelfklevend vinyl en een spanmodus voor materialen, zoals PVC-banners. Operators kunnen gemakkelijk overgaan van de ene naar de andere modus.
  • Met gebruiksgemak, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid als hoeksteen bouwt de TrueVIS VG2-serie voort op het 64-bits native PDF-platform van VersaWorks 6. Het systeem biedt volledige ondersteuning voor PDF 2.0, wat voorkomt dat klanten moeten worden verzocht om andere bestandstypes aan te leveren, en stroomlijnt het productieproces. Ook handig is, dat operators belangrijke handelingen op afstand kunnen uitvoeren vanuit de nieuw ontwikkelde Roland DG Mobile Panel-app, die beschikbaar is voor zowel iOS als Android.

“We zijn blij om de TrueVIS VG2-serie nu op de markt te kunnen brengen”, zegt Sannen. “We zijn ervan overtuigd dat dit toestel nieuwe opportuniteiten creëert voor een brede waaier aan klanten. We verwachten een sterke interesse naarmate onze dealers beginnen met het informeren van klanten over de voordelen, snelle ROI en uitzonderlijke prestaties die deze nieuwe print- en snijoplossing in petto heeft.”

Voor meer informatie, zie www.rolanddg.be.

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK