ZSO sluit zich aan bij KVGO

Deze week werd overeenstemming bereikt om de vereniging ZSO (Zeefdruk- en Sign Ondernemingen) qua activiteiten onder te brengen bij het KVGO.

Tijdens de Algemene Vergadering op woensdag 29 januari 2020 te Montfoort, hebben de leden van de ZSO ingestemd met het voorstel van het bestuur om de ZSO als vereniging op te heffen en de activiteiten onder te brengen bij het KVGO.

Uitgangspunt van het ZSO-bestuur was, de wens om de belangenbehartiging van de ZSO voor de bedrijven in de zeefdruk- en signsector ook op langere termijn veilig te stellen. “Het KVGO en de ZSO trekken natuurlijk al vele jaren gezamenlijk op bij de onderhandelingen over de Grafimedia cao. Vanuit de ZSO was er de wens om die samenwerking verder uit de breiden, met name waar het de dienstverlening aan de leden betrof. Tijdens gesprekken met het KVGO bleek, dat zij die mening deelden en dat die goed paste in hun beleid met betrekking tot het tegengaan van de versnippering van de branchevertegenwoordiging in de grafimedia. Het ZSO-bestuur deelt deze doelstelling. Na diverse gesprekken over samenwerking bleek een volledig samengaan de beste optie”, aldus ZSO-voorzitter Gert Veldhuis.

Dick Naafs, voorzitter KVGO, vult aan: “Als KVGO willen wij dat àlle grafimediabedrijven zich bij ons welkom weten en thuisvoelen. Het toetreden tot het KVGO van deze groep zeefdruk- en signbedrijven zien wij daarom als een belangrijke volgende stap in dat proces. Het is een leuke, actieve groep bedrijven die laat zien dat het grafische vak veel breder en veelzijdiger is dan wel eens wordt verondersteld.”

De ZSO en het KVGO zijn overeengekomen, dat de belangen van de zeefdruk- en signbedrijven in het vervolg behartigd worden onder de vlag van het KVGO. Met het KVGO zijn goede afspraken gemaakt, die er voor zullen zorgen dat de aandacht en zorg voor de zeefdruk- en signbedrijven ook in de toekomst zijn gewaarborgd.

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK