Bio4life hielp Vrijdag Premium Printing dankzij Impact Nation programma

Deze week presenteerden de eerste acht bedrijven, die deelnamen aan Impact Nation van ABN AMRO, de resultaten van het verduurzamingsprogramma.

In dit programma, waarin de bank samenwerkt met The Next Web en Impact Hub, draait het om de praktische kant van verduurzaming. Impact Nation buigt zich over duurzaamheidsuitdagingen en gaat wereldwijd op zoek naar mogelijke oplossingen. Dankzij Impact Nation zet een bedrijf als Vrijdag Premium Printing grote stappen in de transitie naar een duurzamer bedrijfsmodel.

Vrijdag Premium Printing Logo

Vrijdag Premium Printing klopte bij de bank aan met de vraag hoe zij haar papieren en kartonnen verpakkingsoplossingen kan verduurzamen. “We zijn een bedrijf met een lange historie en bedienen klanten in bijvoorbeeld de cosmetica- of retailbranche”, zegt Henk Nota, CEO van Vrijdag Premium Printing. “We willen graag verder verduurzamen en daarmee ook andere eindmarkten gaan bedienen.”

Bio4life
Bio4life Logo

Niina Pussinen van ABN AMRO: “Voor Vrijdag Premium Printing zijn we op zoek gegaan naar een bedrijf dat verpakkingsmateriaal maakt van natuurlijke grondstoffen, die afkomstig zijn uit hernieuwbare bronnen. Dankzij ons partnernetwerk kwamen we uit bij Bio4life, een specialist in composteerbare materialen. De eerste productietests met papier en inkt zien er veelbelovend uit.”

De resultaten werden getoond tijdens de Impact Nation Demo Day afgelopen week.

Bron: ABN-AMRO

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK