Nestlé gaat bouillonblokjes in recycleerbaar papier verpakken

Maggi heeft nieuwe wegen ingeslagen door – naar eigen zeggen – het eerste grote merk te worden dat recyclebare papieren verpakkingen gebruikt voor het verpakken van individuele bouillonblokjes.

Dit is het eerste concrete resultaat van de innovatiedrang om meer papieren verpakkingen te gebruiken voor Nestlé producten. Tot nu toe werden de bouillonblokjes verpakt in een meerlaags laminaat met aluminium.

Maggi Nestlé

Agnes Lalanne, Global Category Lead for Cooking Aids bij Nestlé, zei: “We willen zowel gezonde als meer duurzame opties bieden. Daarom brengen we graag een recyclebare papieren verpakking naar een favoriet als deze Maggi organische bouillonblokjes”.

Het papier dat gebruikt wordt voor de wikkel is afkomstig van duurzame bronnen – pulp- en papierfabrieken die gecertificeerd zijn door de Forest Stewardship Council (FSC) en The Program for the Endorsement of Forest Certification – en de ontwikkeling ervan markeert een nieuwe stap in het streven van Nestlé om alle verpakkingen tegen 2025 recyclebaar of herbruikbaar te maken, aangezien het bedrijf werkt aan een toekomst zonder afval.

Voorafgaand aan de lancering werkte het team ook aan het opknappen en upgraden van bestaande verpakkingsmachines, zodat de nieuwe papierverpakking erop kan draaien.

Bron: Nestlé

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK