YES! repen van Nestlé verpakt in ‘papier’

Tot nu toe was hoge-snelheidproductie van de houdbare tussendoortjes alleen mogelijk met plasticfolie of met gelamineerde verpakkingsmaterialen. Nestlé claimt dat dit nu vervangen kan worden door gebruik te maken van papier.

Het bedrijf zegt richting 2025 al haar verpakkingen door middel van papier te willen produceren, met behoud van productkwaliteit en houdbaarheid. In de landen waar dit mogelijk is, wordt de papieren verpakking op grote schaal gerecycled. Het toegepaste papier komt van duurzame bronnen, gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC) en The Program for the Endorsement of Forest Certification, aldus de publicatie op de website van Nestlé.

Uitdaging

De nieuwe YES! verpakking bestaat uit 87% papiervezel en voor 13% uit een op water gebaseerde sealcoating, om de houdbaarheid van het voedingsproduct te garanderen. In ons land is de norm dat papier pas als ‘recycled’ gedefineerd mag worden wanneer het ‘afvalproduct’ bestaat uit 100% papiervezel. Volgens Martine Olijslagers-Kuip, directeur Chocolade Nestlé Nederland, wordt met verschillende marktpartijen bekeken hoe dat probleem kan worden opgelost.

Bron: Nestlé

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK