Sappi en Perfect Pattern in strategische samenwerking

Het bericht rondom de samenwerking tussen Sappi’s OctoBoost en Perfect Pattern komt voor insiders wellicht wat vreemd over. Het product OctoBoost bevatte namelijk al vanaf de aanvang de technologie van Perfect Pattern, maar Sappi koos ervoor in haar marketing daar geen melding van te maken.

Sappi heeft echter een soort ‘light’ versie van OctoBoost ontwikkeld, welke ze OctoSprint noemen. En juist die naam ‘Sprint’ vormt de basisnaam van het product van Perfect Pattern: SPrint One. Op de website van printmedianieuws werd al uitgebreid verslag gedaan van enerzijds OctoBoost en anderzijds SPrint One. Nu de strategische samenwerking een feit is, zal de marketing op dit gebied wel wat meer openheid gaan vertonen. Voor Sappi was het even wennen, de software industrie is nu eenmaal meer open in het van elkaar gebruik maken van onderliggende technologie.

De SPrint One technologie berekent door middel van kunstmatige intelligentie de meest optimale velindeling uit voor alle mogelijke printers/persen op (remote) locatie. Daarmee worden niet alleen kosten bespaard, ook wordt de verspilling van papier zoveel mogelijk voorkomen. Juist dat aspect is de ‘milieu link’ naar papierleverancier Sappi. In die zin is het initiatief, om door middel van software het papierverbruik te optimaliseren, een hele slimme strategische keuze geweest.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK