Sappi verhoogt papierprijzen per 14 april

De prijzen gaan tussen 5 en 8% omhoog voor diverse houtvrije coated en non-coated papiersoorten. Het bedrijf zegt dat de verhogingen nodig zijn vanwege afnemende winstgevendheid gecombineerd met toegenomen kosten.

Recente stakingen in papierfabrieken in Finland, vormen de basis van gestegen kosten. Sappi zegt af te wachten of deze acties een verder vervolg in de komende weken zullen gaan krijgen in andere papierfabrieken.

sappi-maastricht

Sappi fabriek Maastricht (Bron: Google maps, Streetview)

Sappi-Logo

Sappi presenteerde begin deze maand haar eerste kwartaalcijfers van dit gebroken boekjaar. Het bedrijf accentueerde vooral de goede resultaten in de segmenten verpakkingen en ‘speciale producten’ voor zowel Europa als Noord-Amerika. De EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization) bedroeg 139 miljoen dollar, komend vanaf 197 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar geleden. De winst nam af van 81 miljoen dollar tot 24 miljoen dollar.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK