Sappi verhoogt ook papierprijzen voor inkjetpapier

Sappi heeft inkjet- en sublimatiepapier toegevoegd aan de lijst van producten waarvoor prijsverhogingen zullen worden doorgevoerd. Het bedrijf zei in een persbericht dat de prijzen met 8%-15% zouden stijgen voor leveringen vanaf 1 juli.

Sappi-Logo

“De ongekende en aanhoudende stijging van de grondstofkosten, met name pulp, chemicaliën en energie, in combinatie met extreem hoge vrachttarieven maakt prijsaanpassingen onvermijdelijk”, verklaarde Sappi.

Het assortiment inkjetpapier voor grootformaatprinters omvat papier voor inkten op waterbasis, solventinkten, HP Latex-inkten en UV-inkten tot een breedte van 3,1 m. Tot de doelmarkten behoren postertoepassingen voor binnen en buiten en technisch drukwerk voor CAD en engineering.

Het Transjet productassortiment omvat gecoat sublimatiepapier voor een reeks digitale transferdruktoepassingen, waaronder industriële printers en textiel. Basejet is een ongecoat dye-sublimatiepapier.

Het sublimatie-assortiment wordt gebruikt voor mode, woningtextiel, sportkleding en sportuitrusting, soft signage en in de industrie voor harde substraten. Sappi zei dat zijn verkoopteam met de klanten in contact zou treden over de wijze waarop de prijsverhoging zou worden doorgevoerd. Sinds het begin van het jaar heeft Sappi prijsstijgingen aangekondigd voor houtvrij gestreken en ongestreken papier, verpakkings- en speciale soorten, karton, en nu ook voor sublimatie- en inkjetpapier.

Bron: Sappi

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK