Unilever onthult primeur: wasmiddelfles op papierbasis

Unilever maakt gebruik van een nieuwe technologie om de allereerste papieren fles wasmiddel op de markt te brengen. Een prototype is ontwikkeld voor het toonaangevende wasmiddelenmerk OMO (ook bekend als Persil, Skip en Breeze) en zal begin 2022 in Brazilië op de markt komen, met de ambitie om de fles kort daarna in Europa en andere landen te introduceren.

Unilever Papier Omo
beeld: Unilever

Unilever doet ook proeven met dezelfde technologie om haarverzorgingsflessen op papierbasis te maken. Deze technologie is ontwikkeld in samenwerking met het Pulpex-consortium, een samenwerkingsverband tussen Unilever, Diageo, Pilot Lite en andere leden uit de industrie. Unilever is erin geslaagd de technologie te gebruiken om vloeibare producten te verpakken in de allereerste flessen op papierbasis, gemaakt van duurzaam gewonnen pulp en ontworpen om te worden gerecycled in de papierafvalstroom.

“Innoveren met alternatieve materialen is een belangrijk onderdeel van onze duurzame verpakkingsstrategie en zal een belangrijke rol spelen in ons engagement om ons gebruik van nieuwe plastic materialen tegen 2025 te halveren.”

De flessen zijn aan de binnenkant gespoten met een coating die water afstoot. Richard Slater, Unilever Chief R&D Officer: “Om plastic afval aan te pakken, moeten we de manier waarop we producten ontwerpen en verpakken volledig heroverwegen. Dit vereist een drastische verandering die alleen kan worden bereikt door branchebrede samenwerking. Pulpex-technologie voor op papier gebaseerde flessen is een spannende stap in de goede richting.”

Bron: Unilever

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK