Dell maakt pc’s uit plastic afval

Dell is een sympathiek project gestart. Plastic die onze oceanen vervuilen worden gerecycled tot nieuwe laptops. Hiervoor gaat het computermerk, samen met andere organisaties ervoor zorgen dat plastic wordt ingezameld, voordat deze afbreken in microdeeltjes die zo schadelijk zijn voor het leven in zee. Het ingezamelde plastic wordt schoongemaakt en verwerkt en vermengd met een andere kunststof, zoals: flessen en voedselverpakkingen. Hierdoor blijft de kwaliteit van het uiteindelijk opnieuw te gebruiken plastic goed genoeg om weer laptops van te maken. Uw Dell XPS 2-in-1 notebook zou in de toekomst wel eens van plastic afval uit de oceaan gemaakt kunnen zijn.

Bron: drupa

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK