Dell maakt pc’s uit plastic afval

Dell is een sympathiek project gestart. Plastic die onze oceanen vervuilen worden gerecycled tot nieuwe laptops. Hiervoor gaat het computermerk, samen met andere organisaties ervoor zorgen dat plastic wordt ingezameld, voordat deze afbreken in microdeeltjes die zo schadelijk zijn voor het leven in zee. Het ingezamelde plastic wordt schoongemaakt en verwerkt en vermengd met een andere kunststof, zoals: flessen en voedselverpakkingen. Hierdoor blijft de kwaliteit van het uiteindelijk opnieuw te gebruiken plastic goed genoeg om weer laptops van te maken. Uw Dell XPS 2-in-1 notebook zou in de toekomst wel eens van plastic afval uit de oceaan gemaakt kunnen zijn.

Bron: drupa

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK