Océ VarioPrint 6000 TITAN: digitale zwart-wit productieprinter, flexibiliteit in mediakeuze en hoge productiviteit

Canon Europe introduceerde de Océ VarioPrint 6000 TITAN-serie losblad zwart-wit productieprinters.Vier nieuwe modellen bieden een reeks aan technologische innovaties om de productiviteit, kwaliteit en flexibiliteit in media te verhogen. Daarnaast levert de VarioPrint 6000 TITAN-serie optimale milieuprestaties.
De technologie is ontwikkeld om Print Service Providers (PSP’s) die actief zijn in de commerciële, boekproductie en transactionele segmenten, te helpen met de productie van hoogwaardige zwart-wit applicaties, met hogere snelheden en met een bredere keuze aan typen printmedia en mediaformaten.
De nieuwe TITAN-serie is gebaseerd op het gerenommeerde Océ VarioPrint 6000-platform, dat tijdens de introductie, tien jaar geleden, de nieuwe benchmark is geworden voor digitale zwart-wit productie en waarvan de unieke Gemini Instant Duplex Technology tot de dag van vandaag ongeëvenaard is.
Met printvolumes tot wel 10 miljoen A4-formaat afdrukken per maand, zijn de nieuwe productieprinters niet alleen ideaal voor producenten van: commerciële printmaterialen, boeken en transactionele documenten, maar ook voor grotere organisaties met eigen printproducties.
De Océ VarioPrint 6000 TITAN-serie wordt geleverd in drie uitvoeringen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de klant – Standard/TP (Transactional Print)/MICR – en voor de modellen in deze serie is keuze uit een reeks aan optionele nabewerkingssystemen, zoals: booklet-making, perfect binding, tape binding, die punching en snijden. Daarnaast is er een open Document Finishing Device (DFD) interface voor het aansluiten van nabewerkingsapparatuur van andere leveranciers.
De Océ VarioPrint 6000 TITAN-serie is voorzien van een uiterst robuuste stalen behuizing, om aan de industriële productie-eisen van de klant te voldoen, het onderhoud te vereenvoudigen en een maximale uptime te garanderen.
In vergelijking met de voorgaande serie, de VarioPrint 6000+-serie, zorgt de maximale printsnelheid van 328 A4 ipm voor een potentieel van 30.000 extra pagina’s – in één week en binnen één ploegendienst. De vier nieuwe modellen sluiten, met hun verschillende topsnelheden, aan op de wensen van klanten (VarioPrint 6180, 6220, 6270 en 6330[1]) met de optie om tijdelijk licenties voor een hogere snelheid te kopen, om incidentele of seizoensafhankelijke productiepieken op te vangen.
De hogere productiviteit wordt ook ondersteund door de uitgebreide functionaliteit van de PRISMAsync v7 printserver van de TITAN-serie. Deze printserver maakt het mogelijk om, voor een periode van maximaal acht uur, printopdrachten in te plannen en zo efficiënt te produceren. Tot de andere tools, die beheer op afstand en monitoring van meerdere productieprinters mogelijk maken, behoren: PRISMAsync Remote Manager, Remote Control App[2] en de nieuwe PRISMAlytics Dashboard[3] cloud service. Windows 10 base, gebruikersauthenticatie en een configureerbare gebruikersinterface, zijn slechts enkele van de kenmerken die bijdragen aan de beveiliging van de printer.
De nieuwe Océ VarioPrint 6000 TITAN-serie is geoptimaliseerd voor de ruimste keuze aan printmedia in de geschiedenis van deze serie, en helpt PSP’s om applicaties te ontwikkelen en nieuwe commerciële mogelijkheden te verkennen. De nieuwe TITAN Light Weight Media (LWM) Option met LWM Air Guide Technology, maakt het mogelijk te printen op media met een gewicht van slechts 45 g/m², en biedt zo mogelijkheden voor geheel nieuwe applicaties, bijvoorbeeld voor: juridische documentatie, gespecialiseerde boekproducties, meertalige productinformatie of bijsluiters bij medicijnen.
Deze nieuwe mogelijkheid van mediaverwerking met lage gram gewichten, wordt ondersteund door de bewezen Océ Gemini Instant Duplex Technology. Bij deze technologie worden beide zijden van het papier gelijk bedrukt in 1 doorgang en zonder het vel om te draaien. De Océ Copy Press-technologie perst de toner bij een lage fixeertemperatuur in het substraat en vermindert zo de fysieke spanningen op de media. Dit draagt ertoe bij dat het vel vlak blijft en een optimale print- en nabewerkingskwaliteit wordt verkregen met een mat, offset-achtig eindresultaat.
De VarioPrint 6000 TITAN-serie ondersteunt: normaal papier, papier met coating, met textuur en andere speciale media, zoals NCR-papier. De modellen in deze serie zijn de enige digitale productieprinters die in staat zijn dubbelzijdige tabbladen te printen voor onder andere handleidingen en rapporten.
De nieuwe Paper Input Module (PIM) opties voor de VarioPrint 6000 TITAN-serie, bieden klanten keuzevrijheid en flexibiliteit in configuratievarianten. De Standard PIM is ontworpen voor media tot 320 x 488 mm, terwijl de Flex XL PIM geschikt is voor media tot 350 x 500 mm, waardoor deze ideaal is voor digitale on-demand productie van boeken in N-up. Afhankelijk van hun werkpakket kunnen klanten met drie Standard of drie Flex XL PIMS werken, of twee PIMS van het ene formaat combineren met een van het andere.
Peter Wolff, Senior Director van de Customer Group Commercial Printer & Production CRD bij Canon Europe: “Toen het eerste model van de Océ VarioPrint 6000 in 2007 op de markt kwam, werden al snel de verwachtingen bijgesteld over wat in termen van printsnelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid mogelijk is met een zwart-wit productieprinter. Vanaf dat moment heeft deze productlijn de groei en ontwikkeling van honderden grafische bedrijven mogelijk gemaakt. We zijn nu tien jaar verder en hier is de nieuwe TITAN-serie – een lijn met krachtige zwart-wit productieprinters die de beste technische kenmerken van het oorspronkelijke VarioPrint-platform samenvoegt met nieuwe technologieën, om opnieuw grenzen te verleggen bij intensieve, hoogvolume zwart-wit printproductie. Deze nieuwe productieprinters bieden de absolute top in snelheid, betrouwbaarheid, kwaliteit, veelzijdigheid en duurzaamheid binnen hun klasse.”
De gerenommeerde Océ Gemini Instant Duplex-technologie zorgt – dankzij een nagenoeg perfecte front-to-back printregistratie met een tolerantie van +/- 0,3 mm – voor een uitzonderlijke printkwaliteit. Ook andere, bestaande kenmerken van de oorspronkelijke VarioPrint-serie dragen bij aan de hoogste printkwaliteit, bijvoorbeeld: de ScreenPoint-technologie, die voor elke afzonderlijke pagina het type image (tekst, lijn of foto) detecteert en optimaliseert, en het intelligente SuperCell grijswaarde algoritme voor superieure beeldscherpte en vloeiende gradaties.
De modellen in de nieuwe Océ VarioPrint 6000 TITAN-serie produceren nagenoeg geen ozon of tonerafval. Het energieverbruik is volgens berekeningen 30% lager dan van andere printsystemen in het segment, zodat gebruikers de operationele kosten minimaliseren en tegelijkertijd voor een gezonde werkomgeving voor het personeel kunnen zorgen.
Wolff stelt: “Zwart-wit producties blijven de basis vormen voor industriële printomgevingen en Canon blijft werken aan innovaties die aansluiten op de continu ontwikkelende behoeften van klanten. Met onze varioPRINT 140-serie, imagePRESS, Océ VarioPrint 6000 TITAN-serie en de Océ JetStream oplossingen, kunnen we op alle punten binnen het spectrum van productievolumes voldoen aan de zwart-wit productie-eisen van zowel PSP’s als grote organisaties met eigen productiefaciliteiten. De vier nieuwe modellen stellen onze klanten in staat om steeds krappere deadlines te halen, hun voorsprong op de concurrentie te vergroten en nieuwe verdienmodellen te omarmen die hun dienstverlening en winstgevendheid transformeren.”

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK