Drukkersfout in loterijen

Fouten in drukwerk zijn vervelend en zeker als het om loterijtickets gaat. In Canada moest hierdoor een trekking worden uitgesteld en in één geval moesten de tickets weer retour. In het eerste geval, bij de Chase the Ace-loterij, waren er per ongeluk lotnummers gedupliceerd. In het andere geval, bij Atlantic Lottery, kwam de barcode niet overeen met de afbeelding op het lot. Bij Atlantic Lotery is zelfs een onderzoek door accountantsbureau KMPG gedaan, om de problemen daar te onderzoeken. Voor het drukken van loten gelden strenge eisen, zowel aan veiligheidskenmerken als aan het voorkomen van fouten.

Bron: printcan

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK