Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign op koers voor 2019

Evenementenhal legt, na de overname door het Belgische Artexis Easyfairs in 2016, nog meer de nadruk op kwaliteit. Elke beurstitel is onder de loep genomen. Dat geldt ook voor Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign. Zowel Evenementenhal als Artexis Easyfairs zien doorgroeimogelijkheden voor deze sterke en bewezen beurstitels. Nu – een jaar na de overname en een succesvolle 2017-editie met ruim 13.000 bezoekers – blikt de beursorganisatie vooruit op de toekomst.

Beste van twee werelden
Nu de integratie van Easyfairs Nederland en Evenementenhal in gang is gezet, wordt het beste van beide werelden samengevoegd tot één krachtige organisatie. Een belangrijke ontwikkeling voor Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign is de komst van Irma de Hoon als Group Event Director. De Hoon was al verantwoordelijk voor Nederlands grootste verpakkingsbeurs Empack, en is dat nu ook van Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign.

In gesprek met industrie
Met de komst van De Hoon en de ondersteuning van Marketing Event Manager Ivo Horn, is de beursorganisatie compleet. Accountmanager Debbie de Bruijn blijft het gezicht van de beurs. Het team is volop in gesprek met de industrie om de juiste koers te varen voor editie 2019. De voorbereiding is al in volle gang en de eerste gesprekken zijn geweest. Met als belangrijk doel: aansluiting houden op de markt en weten wat er speelt en waar behoefte aan is.

Missie
In gesprek zijn en blijven met de industrie. Het sluit naadloos aan op de missie van zowel Evenementenhal als Easyfairs. “We organiseren beurzen voor verschillende doelgroepen, maar de insteek van iedere beurs is hetzelfde. Vanuit onze slogan ‘Visit the future’ willen we hen een toekomstbeeld geven op een niet te missen evenement, zoals Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign. Voor ons is een beurs succesvol als de bezoeker de deur uitstapt met een nieuwe ervaring”, zegt Irma de Hoon.

Experience
Om te voldoen aan de missie, kijkt de beursorganisatie continu wat belangrijk is voor die specifieke branche. De Hoon: “Waar liggen ondernemers wakker van? Daar moeten wij het antwoord op weten. En dan is het onze taak om een beursvloer, inclusief kennisprogramma, aan te bieden, waar de bezoeker het gevoel krijgt van ‘thuiskomen’ en antwoord krijgt op zijn prangende vragen. Een evenement draait om de experience van de bezoeker. Het is niet alleen de informatie, het is de totaalbeleving waar de bezoeker zich prettig bij moet vinden. Dat is bovendien het uitgangspunt van Eric Everard, oprichter en CEO van Artexis Easyfairs. Hij is enorm gefocust op het leveren van kwaliteit.”

Kwaliteit
Vakbeurs Sign en Grafische Vakbeurs voldoen aan deze criteria. “Ik was eerder dit jaar onder de indruk van de presentatie van de exposanten op deze beurs”, zegt De Hoon. “Het enige wat uit de toon viel was de horeca, die letterlijk onderbelicht was. Dat gaan we in 2019 beter presenteren. Het zijn juist die details waar Easyfairs heel erg op gericht is.” “Van oudsher is Evenementenhal gericht geweest op de formule en het concept, waarbij de exposant verantwoordelijk was voor de aankleding van het event. Easyfairs besteedt zelf veel meer aandacht aan de complete uitstraling van de beurs. Dat is ook de reden dat de organisaties elkaar goed aanvullen en dat we heel veel van elkaar kunnen leren”, zegt Debbie de Bruijn. De Hoon vult aan: “De kracht van het samengaan van de twee organisaties is: dat we een goed evenement neer kunnen zetten dat van begin tot eind klopt.”

Tweejaarlijks
In de komende periode gaat de organisatie onderzoeken waar Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign naar toe gaan. De printindustrie is nog steeds enorm aan veranderingen onderhevig. De Hoon en De Bruijn trekken veel tijd uit voor gesprekken met de industrie, om de richting te bepalen die de beurs in 2019 moet gaan varen. De beurs blijft tweejaarlijks. Dat is de wens van de meeste exposanten, zo blijkt uit een enquête.
“Aan het format gaan we niet veel veranderen”, zegt De Bruijn. “We hebben laten zien dat we een beurs neer kunnen zetten waar heel veel behoefte aan is. Zowel van bezoekers als van exposanten hebben we dit jaar hele goede beoordelingen gekregen. Daar zijn we best trots op. De machines en materialen die gebruikt worden in de grafische en signindustrie laten we ook in 2019 zien. Daar ligt onze kracht. Waar we mee aan de slag gaan is de context. Hoe ziet de markt eruit en waar gaat het naar toe.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK