Yudu Whitepaper: Educatieve uitgevers gaan massaal digitaal en hebben van hun fouten geleerd

Yudu, een grote Engelse digital publishing provider, heeft tijdens de Frankfurter Buchmesse een onderzoek gedaan naar hoe de stand van zaken is bij educatieve uitgevers op het gebied van digitaal publiceren. Belangrijkste conclusie van het rapport is dat uitgevers vinden dat er nog te weinig verrijking zit in de huidige digitale uitgaven. Niet alle mogelijkheden van digitaal publiceren, hot-linking, audio en video embedding, interactieve functies en de de inzet van social media worden benut. Wat het als een positief punt ziet is dat uitgevers van hun fouten geleerd hebben, fouten zoals zelf proberen een systeem te ontwikkelen in plaats van oplossing op basis van open standaards te gebruiken geven hoop dat er nu eindelijk de door leraren en studenten gevraagde digitalisering op gang komt.De whitepaper is te downloaden via deze link.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK