Adverteren? Bel ons +31618883969 sales@blokboek.com

Mega 3D-printer maakt van plastic op Pukkelpop meubilair

De Belgische startup Colossus in Genk heeft een primeur. Het kleine bedrijf beschikt over de grootste 3D-printer ter wereld. De 3D-printer is gebouwd door machinefabrikant IMA, en heeft een capaciteit van 4 m3. Het apparaat is ondanks zijn volume ook gewoon verplaatsbaar. De mega 3D-printer zou tot 50 keer sneller zijn dan ‘gewone’ 3D-printers. Bijzonder is dat er objecten tot 3 meter groot kunnen worden geproduceerd uit granulaten van tal van gerecyclede materialen, zoals: kunststof, koolstof en zelfs brons.
Aanleiding voor het laten bouwen van de 3D-printer is de wens van Colossus om van de afvalberg aan plastic bekertjes tijdens Pukkelpop-festival nieuwe producten te maken, zoals meubels.

Bron: grafischnieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK