3D-vormen printen met gewone 2D-printer

Met een gewone printer een 3D-model maken? Dat kan volgens onderzoekers van de North Carolina State University. Hoe het werkt? Simpel, wat je nodig hebt is een kunststof (polymeren) vel, een huis-tuin-en-keuken inkjetprinter en een infraroodlamp. De printer print zwarte inktlijnen op het kunststof vel, die door de warmte van de infraroodlamp buigt. Hierbij buigen alleen de gedeeltes met inkt, omdat deze zwarte inktlijnen meer licht/energie absorberen van de infraroodlamp. Dat zorgt voor het gewenste buigen van het kunststof vel tot de gewenste 3D-vorm. Bekijk ook het filmpje op de site van drupa.
Bron: drupa

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK