Adverteren? Bel ons +31618883969 sales@blokboek.com

iBooks wordt Apple Books

Binnenkort verschijnt de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem: iOS 12 (voor alle telefoons en tablets die overweg kunnen met iOS 11). Tot de vele veranderingen en verbeteringen die het nieuwe systeem biedt, hoort ook een totaal vernieuwde e-book-app.

Aan de leesomgeving zelf verandert niet heel veel, aan de vormgeving en de indeling van app zelf wel. De vindbaarheid van boeken (zowel e-books als luisterboeken) komt centraal te staan. Zodra de gebruiker de app opent ziet die rondom het boek, dat hij of zij aan het lezen is, een gepersonaliseerd aanbod van mogelijk interessante titels, een aantal top 5’s per genre en speciale aanbiedingen.

In de sectie ‘Reading now’ worden de boeken getoond die onlangs geopend zijn, naast aanbevelingen van vrienden en kennissen. Er zijn verschillende manieren (tabbladen) om je boekencollectie te ordenen, bijvoorbeeld de boeken die je nog wilt lezen of die je al uit hebt. De collectie kan op verschillende manieren geordend, getoond en doorzocht worden.

De luisterboeken worden verzameld op een eigen tabblad, maar daaronder is de navigatie vergelijkbaar met die van e-books. De suggesties van mogelijke interessante titels is anders dan die voor e-books. Deels omdat het aanbod verschilt, deels omdat ook favoriete vertellers in de keuze worden meegewogen.

Niet alleen de indeling, ook de vormgeving is op de schop gegaan. De metafoor van het doorzichtige boekenplankje is losgelaten – de covers worden (groot) tegen een witte achtergrond getoond, naast de titel en de auteursnaam. De koppen krijgen nu standaard een schreefletter, de broodtekst blijft schreefloos.

Bron: INCT

Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK