Unilever snijdt in marketingbudget

De marketinguitgaven van Unilever gaan in 2014 naar beneden. In het totaal gaat het om een bezuiniging van 450 miljoen dollar en zullen 800 arbeidsplaatsen verdwijnen. Harde maatregelen zijn nodig omdat het Brits- Nederlandse bedrijf nauwelijks meer groeit en zware concurrentie heeft.

Unilever

De marketing uitgaven zullen zich richten op digitaal en minder op ‘media die niet werken’ zo geeft een woordvoerder aan. Wat dat laatste precies is wordt uit de berichtgeving niet duidelijk. Digitaal gaat nu 15% van het marketingbudget uit maken. Desalniettemin blijven de uitgaven van Unilever in marketing enorm. Het bedrijf besteed jaarlijks 9,1 miljard dollar promotionele uitgaven. Circa zevenduizend marketeers houden zich er mee bezig.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK