Telegraaf (TMG) snijdt fors in drukkerijen

telegraafTelegraaf Media Groep (TMG) sluit zijn drukkerij in Alkmaar en verlaagt de capaciteit van zijn drukkerij in Amsterdam. Het totale aantal drukpersen wordt teruggebracht van tien naar vier. Daardoor worden 168 van de in totaal circa 250 medewerkers boventallig, maakte het mediabedrijf donderdag bekend.
In Alkmaar worden met name de regionale kranten en huis-aan-huisbladen van de Hollandse Dagbladcombinatie (HDC) gedrukt. De drukkerij in Amsterdam neemt de oplages van De Telegraaf en Metro voor haar rekening en drukt daarnaast ook weekbladen. Bij geen van beide vestigingen wordt op dit moment de capaciteit volledig benut, wat volgens het bedrijf leidt tot onnodig hoge kosten.
Topman Geert-Jan van der Snoek van TMG sprak dan ook van ‘een noodzakelijke en ingrijpende beslissing’. Het bedrijf gaf eind 2014 al aan dat drukken niet langer behoort tot de kernactiviteiten. Het wil zich concentreren op het leveren van informatie, die steeds vaker digitaal wordt verspreid in plaats van op papier. Een deel van het drukwerkvolume zal worden uitbesteed aan externe partijen.
‘De drukkerijen staan aan de wortels van onze onderneming en afscheid moeten nemen van medewerkers die jarenlang met zoveel hart voor de zaak gewerkt hebben, is zuur’, zei Van der Snoek. Hij wees evenwel op het snel veranderende medialandschap. Aanhoudende oplagedalingen en al bestaande overcapaciteit maken een sanering onvermijdelijk. TMG wil de reorganisatie voor het einde van het jaar hebben afgerond.
Bron: ANP

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK