Sappi levert recyclebare oplossing voor ‘Tiny Tony’s’

Tiny Tony’s zijn 20 kleine 9 grams chocoladereepjes, die verpakt worden in een ‘stazak’, ontwikkeld door Sappi op basis van het eigen Guard Nature MS papier.

De kenmerken van het ongecoate papier zijn: warmteafdichting en een geïntegreerde minerale oliebarrière aan de achterzijde. Het is volledig recyclebaar en PEFC en FSC gecertificeerd. Het papier is ontworpen voor de voedingsindustrie, bijvoorbeeld voor binnenzakken droog voedsel, zoals rijst en pasta. In 2019 werden de Tiny Tony’s nog verpakt in Mono Oriented PolyPropyleen, de categorie 5 onder de plastic verpakkingen die ook volledig recyclebaar was.

Tiny Tony Zak Sappi 1

Volgens Julia Wienk van Tony’s Chocolonely was het een uitdaging om zowel aan milieueisen te kunnen voldoen, maar tegelijkertijd een mooie uiting in print te kunnen realiseren. Het bedrijf werd in haar zoektocht geholpen door twee Nederlandse adviesbureaus in het verpakkingensegment: NOMI Co-Packing en Packaging partners.

Bron (en verder aangevuld): Verpakkings Management

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK