Sappi levert recyclebare oplossing voor ‘Tiny Tony’s’

Tiny Tony’s zijn 20 kleine 9 grams chocoladereepjes, die verpakt worden in een ‘stazak’, ontwikkeld door Sappi op basis van het eigen Guard Nature MS papier.

De kenmerken van het ongecoate papier zijn: warmteafdichting en een geïntegreerde minerale oliebarrière aan de achterzijde. Het is volledig recyclebaar en PEFC en FSC gecertificeerd. Het papier is ontworpen voor de voedingsindustrie, bijvoorbeeld voor binnenzakken droog voedsel, zoals rijst en pasta. In 2019 werden de Tiny Tony’s nog verpakt in Mono Oriented PolyPropyleen, de categorie 5 onder de plastic verpakkingen die ook volledig recyclebaar was.

Tiny Tony Zak Sappi 1

Volgens Julia Wienk van Tony’s Chocolonely was het een uitdaging om zowel aan milieueisen te kunnen voldoen, maar tegelijkertijd een mooie uiting in print te kunnen realiseren. Het bedrijf werd in haar zoektocht geholpen door twee Nederlandse adviesbureaus in het verpakkingensegment: NOMI Co-Packing en Packaging partners.

Bron (en verder aangevuld): Verpakkings Management

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK