Managed Backup oplossing voor SMG Groep

Marthijn ter Averst van SMG Groep (rechts op de foto) en Edwin Middeljans ondertekenen de overeenkomst.

De SMG Groep heeft besloten het storagebeheer en de backup uit te besteden aan ICT-partner Storage Architects BV.
Marthijn ter Averst, Algemeen Directeur bij SMG legt uit: “Voor onze productielocaties in Hasselt en Apeldoorn (digitaal) en voor Van Liere Media Emmen hebben we de laatste jaren de ICT functie zoveel mogelijk gecentraliseerd op de hoofdlocatie in Hasselt. Dit is de volgende fase in de professionalisering en het verder optimaliseren van onze dienstverlening naar opdrachtgevers”.

Frits Ruwhoff, ICT Manager bij SMG vult aan: “Informatie is voor ons naast papier en inkt de derde productie component. Onze klanten stellen strengere eisen aan Informatiebeveiliging en daar komt het voldoen aan de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming per 25 mei 2018, bij. We zijn al jaren met Informatiebeveiliging bezig, SMG is dan ook het eerste grafimediabedrijf in Nederland dat het certificaat voor Informatiebeveiliging ISO 27002 mocht voeren. Storage Architects helpt ons daarbij, zij werken al 16 jaar voor de grafische industrie en zijn bekend met produktie workflows, de systemen, de applicaties en de data.”

Edwin Middeljans, Directeur van Storage Architects: “We richten nu eerst onze Managed Backupdienst binnen SMG in. We plaatsen Managed Backup Appliances op de data locaties in Hasselt en Emmen en koppelen deze met ons beveiligd datacenter voor de remote kopie. Zodra deze fase is afgerond gaan we onze Disaster Recovery as a Services (DRAAS) dienst bij SMG inrichten. Dat is om ervoor te zorgen dat alle bedrijfskritische applicaties een hoge beschikbaarheid krijgen.”

De SMG Groep behoort met 120 medewerkers en een omzet van zo’n 19 miljoen euro tot de top tien grootste grafische productiebedrijven van ons land. SMG werkt voor gerenommeerde merkeigenaren die hoge eisen stellen aan Informatiebeveiliging. Dat wordt door jaarlijkse audits getoetst, bovenop de eisen die ISO 27001 en 27002 aan SMG stelt.

Over Storage Architects BV:
Storage Architects uit Emmen bestaat uit een team van ICT- en storagespecialisten die gedurende 20 jaar honderden projecten voor media- en informatie-intensieve organisaties hebben uitgevoerd. Projecten die bestaan uit het adviseren, implementeren, onderhouden en beheren van oplossingen voor de opslag, het beheer en de beveiliging van digitale data. Storage Architects werkt in uiteenlopende sectoren voor opdrachtgevers zoals Talpa, FOX Sports, AVROTROS, Gemeente Slochteren en Eekels TBI.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK