Nieuw FBB-vouwkarton Sappi voor verpakkingsmarkt

atelierSappi introduceert een volledig nieuw gestreken vouwkartonsoort voor de verpakkingsindustrie: atelier. Dit zogenoemde hybride FBB-vouwkarton (Folding Box Board) wordt geproduceerd in Sappi’s papierfabriek in Maastricht. Atelier – verkrijgbaar in gramgewichten van 220 g/m3 tot 350 g/m3 – zou uitblinken in helderheid, zuiverheid, glans en opdikking, wat de vouwdoosjes een exclusieve uitstraling moet geven. Sappi claimt met atelier een helderheidsniveau van 99% aan de zichtzijde en 98% aan de achterzijde, wat het zeer geschikt maakt voor dubbelzijdige bedrukking zoals in de markt tegenwoordig veel wordt gevraagd. Om merkeigenaren, designers, veredelingsbedrijven en verpakkingsdrukkerijen de kwaliteit en veredelingsmogelijkheden te tonen is een stalenboek beschikbaar.
Sappi verwacht dat dit FBB-vouwkarton atelier net zo’n succes wordt op de verpakkingsmarkt als het tien jaar geleden geïntroduceerde SBB-sulfaatkarton Algro Design. Bekijk het filmpje over deze nieuwe vouwkartonsoort.
Bron: Sappi

Lees ook:

 


 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Groot technisch onderhoud

Aanstaande zaterdagnacht wordt onderhoud gedaan aan de volledige stroominfrastructuur in het datacenter waar onze server draait. Dat betekent dat vanaf ca. 16:00 tot zondagochtend 09:00 de website niet bereikbaar is. Excuses voor het ongemak.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK