‘Illegale’ drukpers Trouw naar Drukkerijmuseum Meppel

trouwIn Meppel werd de 1e editie van de illegale verzetskrant Trouw gedrukt. De ‘illegale’ verzetskrant werd tijdens de oorlog op verschillende plaatsen gedrukt. Deze specifieke oorlogspers uit 1901 deed dienst als krantenpers voor Trouw in Oudenaarde. Defensie heeft geholpen bij het vervoer van de twee ton zware pers vanuit Gelderland naar Meppel. Van 13 april – de dag waarop Meppel werd bevrijd – tot 1 juli is de pers te bewonderen tijdens de expositie Druk Pers Vrijheid in het Drukkerijmuseum.
Bron: rtvdrenthe.nl (staat ook een filmpje van de plaatsing van de pers)

 


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK