Sappi neemt Cham Paper over

Aan de consolidatie in de papierindustrie komt maar geen einde. Het laatste nieuws: het Zuid-Afrikaanse papierbedrijf Sappi heeft concurrent Cham Paper overgenomen. Dit betekent, dat de Italiaanse fabrieken in Carmignano en Condino en de Zwitserse fabriek in Cham onder Zuid-Afrikaanse vlag verdergaan. Met de overname is een bedrag van circa 150 miljoen euro gemoeid. Sappi verstevigt hiermee haar positie op de Europese markt voor speciale papiersoorten en verpakkingspapier. De overgenomen papierfabrieken zijn samen goed voor een jaarproductie van 160.000 ton. De fabrieken blijven, onder “de vlag” van Sappi, zelfstandig opereren, maar met het afstoten van de productievestigingen komt er een einde aan de in 1657 opgerichte papierfabriek.”

Bron: sappi

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK