Sappi neemt Cham Paper over

Aan de consolidatie in de papierindustrie komt maar geen einde. Het laatste nieuws: het Zuid-Afrikaanse papierbedrijf Sappi heeft concurrent Cham Paper overgenomen. Dit betekent, dat de Italiaanse fabrieken in Carmignano en Condino en de Zwitserse fabriek in Cham onder Zuid-Afrikaanse vlag verdergaan. Met de overname is een bedrag van circa 150 miljoen euro gemoeid. Sappi verstevigt hiermee haar positie op de Europese markt voor speciale papiersoorten en verpakkingspapier. De overgenomen papierfabrieken zijn samen goed voor een jaarproductie van 160.000 ton. De fabrieken blijven, onder “de vlag” van Sappi, zelfstandig opereren, maar met het afstoten van de productievestigingen komt er een einde aan de in 1657 opgerichte papierfabriek.”

Bron: sappi

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK