Flexomarkt overstijgt vellenoffset

Volgens de Europese Federatie voor Drukwerk en digitale communicatie Intergraf, is flexodruk de belangrijkste druktechniek in Europa. Dat meldt althans Grafisch Nieuws op haar site. Vorig jaar zou voor 38 miljard euro aan flexodrukwerk zijn besteed. Vooral labels, verpakkingen en golfkarton zijn belangrijke flexoproducten. Tot 2021 zou deze flexomarkt zelfs tot 42 miljard euro groeien.
Ter vergelijking: de omvang van de markt voor vellenoffsetdrukwerk is in 2016 licht gedaald naar 32 miljard euro, en Intergraf verwacht dat dit in 2021 verder zal dalen naar 30 miljard euro.
Dat staat in het artikel “Grafische industrie in cijfers”, dat verschijnt in het Grafisch Nieuws, editie 10.

Bron: grafisch-nieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK