Onderzoek Adformatie: Helft beroepsgroep communicatie zoekt andere baan als ‘kantoor’ weer verplicht wordt

Dat blijkt uit een gezamenlijke onderzoek van Adformatie en Logeion, uitgevoerd door DVJ Insights onder zo’n 200 communicatieprofessionals.

Online Zoom

Zes op de tien respondenten gaat ervan uit dat hybride werken de nieuwe realiteit lijkt te worden en geeft aan dat de organisatie hier al maatregelen voor heeft genomen. Een kwart herkent zichzelf in het hybride werken, maar ziet nog geen maatregelen vanuit zijn of haar organisatie terug.

Opvallend is het antwoord op de vraag wat communicatieprofessionals gaan doen als ze na ‘corona’ weer verplicht worden om weer volledig op kantoor te werken.

Voor de helft (48 procent) van de respondenten is dit reden om op zoek te gaan naar een andere werkgever. Deze grote groep vindt het van doorslaggevend belang of het kan thuiswerken, of in ieder geval de plaats waarop wordt gewerkt flexibel kan invullen.

Overigens zal iets meer dan de helft van de communicatieprofessionals zich er wel bij neerleggen als de werkgever besluit tot een verplicht werken op kantoor.

Bron: Adformatie

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK