Veel nieuwe technologie op vakbeurzen pas jaren later beschikbaar

Keypoint Intelligence deed op diverse vakbeurzen onderzoek naar de beschikbaarheid van nieuwe technologie, die tijdens een beurs werd aangekondigd of in een bepaald (ontwikkel) stadium werd gepresenteerd. Bij 39% van de aankondigingen bleek het daadwerkelijke product ca. 5 jaar later op de markt te komen.

keypoint-intelligence-drupa

Het onderzoek (PDF) werd in het voorjaar van 2019 uitgevoerd door Marc Mascara (directeur Customer Communications Advisory Service) en kreeg als subtitel: ‘Why Decision Makers Should Resist Hype When Purchasing Unreleased Hardware’.

Landa als voorbeeld

landa-partners-2012

De ‘conventionele’ persfabrikanten stonden in 2012 te trappelen om een partnerovereenkomst met Landa aan te gaan.

Het meest voor de hand liggende voorbeeld zijn de producten van Landa, die in 2012 tijdens drupa werden gelanceerd. Nu, 8 jaar later, komen de installaties van met name de S10P behoorlijk op gang. Toch was drupa 2012 een enorm succes voor Landa, hij ontving wereldwijd maar liefst 400 ‘Letter Of Intent’. Dat aantal installaties is nog niet gehaald, maar het zijn wel de potentiële klanten die hij toen met een indrukwekkend stuk marketing op zijn lijstje kon bijschrijven. In 2014 zei hij in een interview dat de machine klaar zou zijn.

Drupa 2020 vindt plaats van 16-26 juni, dus nog tijd genoeg voor een gedegen voorbereiding.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK