Veel nieuwe technologie op vakbeurzen pas jaren later beschikbaar

Keypoint Intelligence deed op diverse vakbeurzen onderzoek naar de beschikbaarheid van nieuwe technologie, die tijdens een beurs werd aangekondigd of in een bepaald (ontwikkel) stadium werd gepresenteerd. Bij 39% van de aankondigingen bleek het daadwerkelijke product ca. 5 jaar later op de markt te komen.

keypoint-intelligence-drupa

Het onderzoek (PDF) werd in het voorjaar van 2019 uitgevoerd door Marc Mascara (directeur Customer Communications Advisory Service) en kreeg als subtitel: ‘Why Decision Makers Should Resist Hype When Purchasing Unreleased Hardware’.

Landa als voorbeeld

landa-partners-2012

De ‘conventionele’ persfabrikanten stonden in 2012 te trappelen om een partnerovereenkomst met Landa aan te gaan.

Het meest voor de hand liggende voorbeeld zijn de producten van Landa, die in 2012 tijdens drupa werden gelanceerd. Nu, 8 jaar later, komen de installaties van met name de S10P behoorlijk op gang. Toch was drupa 2012 een enorm succes voor Landa, hij ontving wereldwijd maar liefst 400 ‘Letter Of Intent’. Dat aantal installaties is nog niet gehaald, maar het zijn wel de potentiële klanten die hij toen met een indrukwekkend stuk marketing op zijn lijstje kon bijschrijven. In 2014 zei hij in een interview dat de machine klaar zou zijn.

Drupa 2020 vindt plaats van 16-26 juni, dus nog tijd genoeg voor een gedegen voorbereiding.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK