Beperkingen Chinese standhouders en bezoekers voor Fespa in Madrid (lees update)

Directeur Neil Felton van Fespa zei vorige week nog dat er geen specifieke maatregelen nodig zouden zijn rondom het coronavirus voor de komende Fespa in Madrid. Na de situatie in Italië heeft Fespa het beleid aangepast.

Er is een regel ingesteld dat werknemers van exposanten en mogelijke bezoekers van Fespa die na 5 maart nog in China zijn geweest, niet welkom zijn in Madrid. Inmiddels zijn alle exposanten op de hoogte gebracht. Voor Chinese exposanten is dat lastig uitvoerbaar. Het betekent immers dat zij uiterlijk op 4 maart het land moeten hebben verlaten. Ze moeten dat middels een officieel document kunnen bewijzen. Ook alle overige exposanten kregen de maatregel opgestuurd. Op de website worden de maatregelen niet vermeld.

ifema-logoOp het beursterrein zelf worden ook maatregelen genomen die door Ifema, de Spaanse beursorganisatie van Feria de Madrid, worden uitgevoerd. Die bestaan echter nog niet uit het verstrekken van mondkapjes, maar er worden wel overal strikte hygiënemaatregelen genomen op het beursterrein.

In Spanje zijn op dit moment 2 besmettingen, maar nog geen doden. In het aangrenzende Frankrijk zijn 11 besmettingen geregistreerd en twee doden. In Italië slaat het virus aanzienlijk sneller toe.

UPDATE: Fespa schrapt hal 2. De maatregelen die Fespa had genomen met betrekking tot de datum deadline van 5 maart, zijn voor de meeste Chinese standhouders niet haalbaar en/of onbetaalbaar. De standhouders die ook in hal 2 zouden staan, worden nu verdeeld over de hallen 1,3,5 en 7. Ook andere evenementen die in die hal zouden plaatsvinden, worden verplaatst.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK