Het grote aantal FESPA bezoekers uit Nederland belooft veel voor FESPA Amsterdam

Fespa 2015 biggest ever

 

Meer dan 3.000 bezoekers uit de Benelux trok de FESPA 2015 in Keulen. Volgend jaar keert FESPA terug naar Amsterdam met zijn Digital- evenement: FESPA Digital 2016 vindt plaats van 8 tot en met 11 maart 2016 in het RAI-beurscomplex. De editie van 2016 markeert het 10-jarige bestaan van het Digital evenement, dat FESPA in 2006 in Amsterdam lanceerde. Het Digital-evenement in 2006 en 2009 in Amsterdam werd telkens bijgewoond door ongeveer 3600 drukkers en print service providers uit de Benelux.

Roz McGuinness, FESPA Divisional Director, zegt: “Het is geweldig om het aantal Benelux-bezoekers aan FESPA 2015 te zien, en dan vooral met het oog op onze terugkeer naar Amsterdam volgend jaar voor FESPA Digital 2016. De groei van het bezoekersaantal voor FESPA 2015 is een positieve indicatie van het belang dat drukkers en print service providers in de Benelux hechten aan FESPA als dé plaats om waardevolle ideeën en innovaties te ontdekken voor hun activiteiten. “We zien duidelijk dat onze rondreizende cyclus van beurzen wérkt en geografisch gezien nieuwe bezoekers aantrekt. Sinds het evenement van 2009 in Amsterdam was Keulen het dichtstbijzijnde evenement voor mensen uit de Benelux. Dat komt duidelijk tot uiting in de bezoekersstatistieken.”

Christian Duyckaerts, FESPA Vice President, voorzitter sectie zeefdruk en digitale druk van Febelgra, de Belgische federatie van de grafische sector, en Managing Director van het Belgische bedrijf Retail Communicators, zegt: “FESPA 2015 was een doorslaand succes. Het is prachtig om te zien dat er zo veel bezoekers uit de Benelux op de beurs zijn afgekomen. De locatie in Keulen was ideaal voor Benelux-bezoekers. Volgend jaar in Amsterdam zal dat nog meer het geval zijn. De terugkeer naar onze regio in 2016 betekent dat we bezoekers uit de Benelux nog dieper in de wereld van drukken en printen kunnen laten duiken. Tegelijkertijd kunnen we ons richten op bezoekers uit nieuwe verticale markten voor digitaal grootformaat printen.”

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over FESPA Digital 2016 terecht op: www.fespadigital.com

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK