Betatest voor preflight-specificaties voor sign- en displaymarkt

GWG – Ghent Workgroup – start met een betatestperiode voor de preflight-specificaties voor de sign- en displaymarkt. Opvallend is dat de specificaties rekening houden met de kijkafstand en de toe te passen schaalfactor.

kijkafstand

David van Driessche, uitvoerend directeur van de GWG en Chief Technology Officer bij Four Pees zegt: “Elk van deze producten heeft zijn eigen technische vereisten, en alles vastleggend in één specificatie was geen gemakkelijke taak. Na enig onderzoek werd duidelijk dat we twee belangrijke variabelen moesten introduceren – kijkafstand en schaalfactor – om één specificatie af te leiden.” En dat is zeker een noviteit binnen dit specifieke marktsegment.

Bekijk de betatest specificaties

Kijkafstand en schaalfactor

GWG-logoDe kijkafstand is de gemiddelde afstand tussen het uiteindelijke afgedrukte werk en een typische kijker. Dat kan zo klein zijn als 1 meter voor banners, of zelfs 75 meter voor billboards langs de snelweg. Schaalfactor is een ander veelgebruikt concept in de sign- en displaymarkt. Omdat bestanden erg groot kunnen worden en bewerkingsapplicaties niet altijd aan die taak kunnen voldoen, maken veel ontwerpers hun PDF-bestand op 50%, 10% of zelfs 2% van het uiteindelijke afgedrukte formaat.

Bronnen: website GWG, sign.nl

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK