Betatest voor preflight-specificaties voor sign- en displaymarkt

GWG – Ghent Workgroup – start met een betatestperiode voor de preflight-specificaties voor de sign- en displaymarkt. Opvallend is dat de specificaties rekening houden met de kijkafstand en de toe te passen schaalfactor.

kijkafstand

David van Driessche, uitvoerend directeur van de GWG en Chief Technology Officer bij Four Pees zegt: “Elk van deze producten heeft zijn eigen technische vereisten, en alles vastleggend in één specificatie was geen gemakkelijke taak. Na enig onderzoek werd duidelijk dat we twee belangrijke variabelen moesten introduceren – kijkafstand en schaalfactor – om één specificatie af te leiden.” En dat is zeker een noviteit binnen dit specifieke marktsegment.

Bekijk de betatest specificaties

Kijkafstand en schaalfactor

GWG-logoDe kijkafstand is de gemiddelde afstand tussen het uiteindelijke afgedrukte werk en een typische kijker. Dat kan zo klein zijn als 1 meter voor banners, of zelfs 75 meter voor billboards langs de snelweg. Schaalfactor is een ander veelgebruikt concept in de sign- en displaymarkt. Omdat bestanden erg groot kunnen worden en bewerkingsapplicaties niet altijd aan die taak kunnen voldoen, maken veel ontwerpers hun PDF-bestand op 50%, 10% of zelfs 2% van het uiteindelijke afgedrukte formaat.

Bronnen: website GWG, sign.nl

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Groot technisch onderhoud

Aanstaande zaterdagnacht wordt onderhoud gedaan aan de volledige stroominfrastructuur in het datacenter waar onze server draait. Dat betekent dat vanaf ca. 16:00 tot zondagochtend 09:00 de website niet bereikbaar is. Excuses voor het ongemak.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK