Nestlé ‘YES!’ in recyclebaar papier

Sappi en Constantia Flexibles hebben met Nestlé samengewerkt om de lancering van Nestlé YES! in een recyclebare papieren verpakking te realiseren.

sappi-rockwell-solutionsSappi zegt grote stappen te hebben gezet in de ontwikkeling van baanbrekende papiertechnologie op het gebied van verpakkingen. Susanne Oste, vicepresident van innovaties en duurzaamheid bij Sappi Europe, zei hierover: “Sappi heeft samengewerkt met toonaangevende consumentenmerken om duurzame verpakkingsoplossingen op basis van papier te ontwikkelen en te leveren, die de doelstellingen van het recyclebaar maken van hun verpakkingen begrijpen en ondersteunen, zonder afbreuk te doen aan de voedselbescherming en de houdbaarheid. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe Sappi Guard-assortiment, dat merkeigenaren voorziet van een papieren snoepwikkel, om aan de marktvraag naar duurzamere producten te voldoen.”

nestle-yes“De overname in 2017 van het Schotse bedrijf Rockwell Solutions Limited uit Dundee (Schotland) gaf Sappi de mogelijkheid om haar productaanbod te verbeteren, door het toevoegen van recyclebare coatings aan haar producten. De recente lancering van YES! door Nestlé is een duidelijk voorbeeld van de voordelen die de samenwerking in de hele waardeketen biedt bij onze gezamenlijke inspanningen om het gebruik van recyclebare verpakkingen van hernieuwbare houtvezel te verhogen”, zegt Thomas Kratochwill, Vice President of Sales and Marketing, Packaging and Speciality Papers bij Sappi Europe. Hij voegde hieraan toe: “Sappi’s eigen sterke betrokkenheid bij de ontwikkeling van duurzame oplossingen op basis van papier, wordt ondersteund door sterke partners. Alleen met sterk leiderschap kunnen de nieuwe producten die consumenten verwachten, worden gerealiseerd en gedeeld.”

constantiaStefan Grote, Executive Vice President, Consumer, bij Constantia Flexibles, gaf commentaar op de samenwerking met Sappi: “Bij Constantia Flexibles erkennen we ook het belang van een actieve bijdrage aan de circulaire economie. Met onze nieuwe innovatie hebben we onze competenties op het gebied van papieren verpakkingsoplossingen, die een hoge productkwaliteit en versheid gedurende de hele houdbaarheidsperiode garanderen, sterk onderstreept. Dit is een belangrijke stap in de richting van duurzamere producten die de banketbakkerijverpakkingen kunnen innoveren. We zijn erg trots op deze succesvolle gezamenlijke inspanning in het project met Nestlé en we zijn gepassioneerd om duurzame verpakkingsoplossingen wereldwijd te stimuleren.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK