Papier is de toekomst voor verpakkingen

Volgens de bestuursvoorzitter van Smurfit Kappa zullen verpakkingen in de toekomst alleen nog maar uit papier bestaan.
Het verduurzamen van verpakkingen gaat niet alleen om productieprocessen en om ontwerp. Het gaat ook om het materiaal en de tijd die het nodig heeft om biologisch af te breken na veelvuldig gebruik.
Dat stelt Steven Stoffer, group vice president development bij verpakkingsgigant Smurfit Kappa.

“Voor Smurfit Kappa gaat duurzaamheid niet alleen over het verminderen van klimaatimpact en het terugdringen van inefficiëntie. Om verpakkingen echt duurzaam te maken moeten deze op een duurzame manier ontworpen en geproduceerd worden, en na gebruik binnen een korte tijd biologisch afbreekbaar zijn.”

Verpakkingen op basis van papier hebben volgens Stoffer een unieke positie. “Wij staan achter de groeiende zorg en inspanningen om een eind te maken aan de groeiende hoeveelheid van niet-biologisch afbreekbare en voornamelijk plastic verpakkingen die in onze oceanen drijven”, zegt Stoffer. “Daarom geloven we dat papier de toekomst is van verpakkingen.”

Stoffer deed deze uitspraken in het kader van Smurfit Kappa’s nieuwe duurzaamheidsverslag, dat eerder in mei verscheen. In het rapport meldde de papierfabrikant dat het zijn CO2-uitstoot met 26 procent had verminderd ten opzichte van 2005. Dat is drie jaar eerder dan gepland, en zelfs boven de doelstelling van 25 procent.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK