Steeds vaker kiezen (fris)drankfabrikanten voor duurzame kartonnen verpakkingen

Steeds meer bedrijven verpakken hun (fris)dranken in karton. Dat is niet alleen stijlvol, maar bovenal recyclebaar en duurzaam. Diverse voorbeelden die nu worden uitgetest komen in 2020 op de markt.

smurfit-kappa-papier-verpakking

Smurfit Kappa TopClip

Smurfit Kappa is één van de aanbieders, waarmee bijvoorbeeld een sixpack bier op effectieve wijze bijeengehouden kan worden. Het bedrijf zegt dat de nieuwe verpakking 100% recyclebaar is, maar ook volledig afbreekbaar. De gebruikelijke plastic verpakking kan hiermee komen te vervallen.

Op 21 november vond de eerste Smurfit Kappa’s Better Planet Packaging Day plaats, waar diverse innovaties op dit gebied werden getoond.

Coca-Cola

coca-cola-papier-verpakkingOok Coca-Cola laat van zich horen: haar multipack-frisdrankblikken komen vanaf 2020 geleidelijk in een ‘kartonnen jasje’ op de Europese markt. Volgens het bedrijf wordt hiermee jaarlijks 2000 ton plastic bespaard en 3000 ton CO2 uitstoot. Het bedrijf zegt 15 miljoen euro te investeren voor de nieuwe verpakkingslijn, en streeft ernaar tegen eind 2021 wereldwijd de kartonnen oplossing uitgerold te hebben.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK