Kartonnen vliegtuig kiest luchtruim

Smurfit Kappa's ingenuity flies sky-high with cardboard plane15December2014De verpakkingsmarkt gaat Sky High moet Smurfit Kappa gedacht hebben toen ze een echt vliegtuig de lucht in stuurden gemaakt van het karton dat ze zelf produceren.

Het was een initiatief van het Nederlandse TV kanaal BNN een vliegtuig te bouwen dat geheel van papier en karton gemaakt is. Het Smurfit Kappa research team werkte samen met de Nederlandse luchtvaartkundig ingenieur Arnould Dekker om de stunt waar te maken.

Het werd een vliegtuig van 9 meter lang met een spanwijdte van 8 meter en een gewicht van 160 kg. In het totaal werd 240 vierkante meter karton verwerkt. Het vliegtuig koos het luchtruim, in deze video is te zien hoe het gebouwd werd en dat het vliegtuigje daadwerkelijk vliegt.

De reclamestunt van Smurfit Kappa is onderdeel van het Open the Future programma van de verpakkingsfabrikant.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK